Kofte recept

Niektoré turecké jedlá sú skutočné úžasné a výnimočne chutia. Medzi  turecké hlavné jedlá patrí určite turecké Köfte, ktoré je skutočne ENFES, ako Turci vravia, dychberúce úžasné.

Turci sú milovníci výborného jedla.  Domáce gazdinky vedia ako správne pripraviť a ochutiť ich národné jedlo. Úprimne, aj ja som si obľúbila Kofte, hoci mi pripomína iba naše klasické fašírky. Aj keď samozrejme v niečom sa líšia. V článku vám predstavíme recept, ako správne pripraviť turecké Kofte.

turecké kofte
turecké kofte

Ingrediencie na Kofte

  • 1 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 1 polievková lyžica červenej papriky
  • 1 malá lyžička tymiánu
  • 1malá lyžička rasca
  • 5 lyžíc  oleja ( ideálne olivový)
  • soľ,  vegeta, čierne korenie,podľa chuti
  • 1 cibuľa
  • staršie kúsky pečiva ( rožok, žemľa)
  • olej na vyprážanie
  • 1 strúčik cesnaku

 

  • turecké kofte
    turecké kofte

Postup:

V miske si všetky ingrediencie zmiešame. Cibuľu samozrejme pokrájame nadrobno, pridáme pretlačený cesnak. Celú zmes treba dôkladne premiešať rukami aj 15 minút.  Potom keď bude zmes hotová, iba ju vytľapkáme, tak aby sme vytvorili malé fašírky. Dozlatista opečieme na rozpálenom oleji. Neskôr podávame buď s  hranolkami, kuskusom, alebo iba zeleninovým šalátom.

Príprava tureckých kofte je veľmi jednoduchá  a nezaberie vám veľa času.  Dobrú chuť !

turecké kofte
turecké kofte

Afiyet olsum, priatelia!

Leave a Reply