Recept na jogurtovú polievku

V Turecku nie sú veľmi polievkoví, a ak áno, jedia ich k večeri. Turci sú milovníkmi šošovicovej polievky a jogurtovej polievky, Yayla Çorbası. Netrvalo mi dlho, kým som si osvojila jogurtovú polievočku, pretože je úžasná. Pikantná, exotická príchuť a dokonale zasýti. Jej príprava je veľmi ľahká. Zvládnu ju aj deti. Pozrime sa spoločne, čo potrebujeme na pravú tureckú jogurtovú polievku. Yayla Çorbası je tradičnou tureckou pochutinou.

Jogurtová polievka
Jogurtová polievka

Ingrediencie

1 vajíčko

2 lyžičky hladkej múky na záprašku, ale ja nedávam žiadne záprašky

1 biely jogurt bez príchute, lacto free

pohár mlieka plnotučného lacto free

lístky mäty

lyžička masla

vývar ( môže byť, ale nemusí)

chilli papričky, ako bylinky alebo iné bylinky podľa chuti

Postup a príprava

Dáme do hrnca vodu, alebo vývar aspoň pol litra. Zvaríme do bodu varu a varíme ďalej.  V miske vedľa si pripravíme zmes. Rozbijeme vajíčko, pridáme 2 lyžice múky, pridáme pohár mlieka, pridáme tiež celý jogurt. Dôkladne rozšľaháme, aby to bola liaca tekutina. Neskôr pridávame postupne a pomaly za stále miešania do variacej sa  vody alebo vývaru v hrnci.

Po lyžičkách pridávame do polievky, povaríme asi 15 minút. Polievku ochutíme lyžičkou masla a lístkami mäty, môžeme pridať aj pár kvapiek citróna. Prípadne dochutíme bylinkami podľa chuti a potreby, napr. jemné chilli papričky, alebo iné. A samozrejme pridáme soľ.  Môžeme jesť aj ako vychladnuté na osvieženie.

Turecká jogurtová polievka je sýta, rýchla, jednoduchá a ľahká na strávenie. Pre tento recept vyjdú dve porcie.

Sledujte naše tipy a triky

Instagram: https://www.instagram.com/ochutnejturecko/

facebook: https://www.facebook.com/ochutnejturecko/?ref=py_c

Leave a Reply